Lentokentän ja ydinvoimalan kautta digitaaliseksi suunnittelijaksi

 

Ennen nykyistä työpaikkaansa digitaalisena suunnittelijana Fondionilla Sid kerrytti työkokemusta yllättävistäkin paikoista; ydinvoimalasta, Helsingin keskustassa vartijana, tehtaassa, laivan kansimiehenä ja lentokentän siivoojana.

“Olen arvostanut kaikkea työtä mitä olen tehnyt, en usko huonon työn termiin. Kokemusteni kautta olen nähny niin paljon erilaisia ihmisiä ja ammatteja, että moni ei uskoisi. Tämä ymmärrys taas auttaa minua nykyisessä työssäni suunnittelemaan entistä parempia käyttöliittymiä kaikenlaisille ihmisille, myös niille joita ei arjessaan tapaa.”

“Olin aina halunnut työskennellä teollisena muotoilijana tai arkkitehtina, mutta kouluun päästyäni tajusin miten paljon digitaalinen ympäristö kiinnosti minua. Tietokone mahdollistaa tekemisen ihan eri mittakaavalla.” 

 

Unelmatyö löytyi sattumalta 

 

 

MeetFrankiin Sid törmäsi Linkedinissä, kun alkoi pohtimaan tulevaisuuden työhaaveitansa. Mielessä pysyi ajatus tiimistä, jossa pääsisi kehittämään tuotetta alusta saakka omien taitojensa kautta. MeetFrankiin Sid liittyi kokeillaakseen onneaan – ja se löytyi nopeasti.

“MeetFrank tekee työnhausta automaattista. Latasin apin, ilmoitin omia tietojani bottiin ja algoritmi osasikin pingata minulle heti Fondionin avoimen työpaikkahaun.”

MeetFrankin rekrytointiappi perustuu algoritmiin, joka yhdistää työnhakijat ja työntekijät toisiinsa ilmoitettujen taitojen perusteella. Algoritmin avulla appi osaa tarjota työnhakijalle sopivimmat avoimet työpaikat. 

“Fondionin paikasta tuli heti sellainen olo, että tänne pitää hakea. Siinä ilmoituksessa mainittiin oikeastaan kaikki mitä etsinkin – käyttöliittymäsuunnittelua, tuotekehitystä ja pieni, intensiivinen tiimi.”

Sidin mukaan parasta työnhaussa oli se, ettei haun aloittamiseen tarvinnut valmista CV:tä tai edes koko omaa nimeään. Keskustelu potentiaalisen työnantajan kanssa oli myös helppo aloittaa. “Anonyymius ja mahdollisuus kysyä kysymyksiä avoimesta paikasta tekivät rekrytointiprosessista helpompaa ja nopeampaa, ja samalla myös aidosti työnhakijaa arvostavaa.”

 

Digitaalisena suunnittelija pääsee ratkomaan ongelmia päivittäin

 

Fondionilla on tällä hetkellä 12 tiimiläistä, jotka ovat rakentaneet tiimihengestä välittömän ja joustavan. Fondionissa Sidin mielestä parasta on juuri “työhön liittyvä ongelmanratkaisu, joka ylläpitää kipinää pitää yllä myös työhöni liittyvä ongelmanratkaisu. Käyttöliittymiin liittyvät ovat niin monimutkaisia ja monitahoisia, että välillä ratkaisujen löytäminen tuntuu ylitsepääsemättömiltä. Ja sitten kuitenkin se ratkaisu löytyy jostain. Jatkuva itsensä voittaminen pitää minut edelleen tässä työssä”.

 

Sovelluksen voi ladata App Storesta, Google Play Kaupasta tai osoitteesta www.meetfrank.com.